понеделник, 6 януари 2014 г.

Пиле с ориз по испански

Идеалната вечеря ,набързо спретната ,без излишно цапане на съдове и много суетене в кухнята.
Вкусно и с лесно откриваеми продукти  може да си спретнете едно хубаво пиле по испански .

Необходими Продукти
  • олио - 50 г
  • пилешко месо - 1 кг -от гърдите
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр -1 червена и 1 зелена
  • чесън - 3 скилидки-нарязани на дребно з
  • ориз - 1 ч.ч.
  • домати - 2 бр -нарязани на дребно
  • гъби - 300 гр
  • моркови - 2 бр
  • царевица - 1кофичка,около 250 гр
  • магданоз - 2 с.л нарязан
  • къри-има леко лют вкус,така че го слагайте умерено 
  • черен пипер -по желание 
  • сол-на вкус 

Приготвяне на Пиле с ориз по испански
Задушава се пилешкото месо, лукът, чушките, доматите, морковите, гъбите и чесънът. Долива се около 3 ч.ч. гореща вода и се оставя да ври до готовност на пилето.


Запържва се оризът и се слага в тавичка. Добавя се пилешкото месо и бульонът със зеленчуците. Добавят се подправките според вкуса. 

Пече се до готовност. Съотношението между ориза и бульона е 1:3.


Няма коментари:

Публикуване на коментар