вторник, 25 февруари 2014 г.

Малки хитринки

 Този път съм събрала  няколко полезни трика ,които със сигурност ще влязат в употреба
Идеално за предстоящото лято и не само за тогава . Представете си идват ви гости а нямате достатъчно студена бира да ги почерпите и какво сега . Ами ето една практична идея как за около 15 минути  в фризера ще имате идеално изстудедена  бира . Необходимо е само да я увиете във влажни хартиени салфетки ( но от по дебелите ,който не се разпадат при съвсем лек допир с вода )
 Лесен трик нали ?
Всички ние винаги си купуваме големи опаковки чипс  и в повечето случаи те са над нашите възможности за изяждане .И разбира се този чипс някак си трябва да се съхрани за да запази своята хрупкавост и вкус ,на помощ ви идват щипките от закачалките (или ако нямате такива и щипките за пране са идеален заместел)Аз лично с тази техника затварям и прахът за пране ,за да не загуби аромата си както и всякакъв вид други опаковки.

Още един малък трик за съхранение
А това вече е просто гениално . Никой не обича онази час от ягодите ,защото никога не можеш да изядеш  ягодата около дръжката й , или ще налапаш някое листо , или ще изхвърлиш повече от колкото ти се иска от плодът .Това е лесен трик със сламка с който можем да кажем сбогом на дръжките и листенцата .
Случвало ли ви се е дистанционното на телевизора да липсва точно когато ще започне вашето любимо предаване . С този трик няма да губите толкова лесно живото поддържащия уред :).С малко  лепило залепвате малки лентички велкро за дистанционното и за масичката .Един съвет няма да губите дистанционното ако то си има определено място .
Този трик е за тези който имат проблеми с алармата на телефоните си или просто те не вършат предназначението си . Ако и вие сте сред тези които обичат да слушат силно музика ,това е и за вас .. Поставете телефона в стъклена чаша както е показано на картинката и така ще усилите звукът на телефона си ,така че да можете да го чуете дори до вас да минава товарен влак
 Кой не си е горил пръстите с късите кибритени клечки или неудобните запалки ,за да запали свещ . Тези които не са да вдигнат ръка :)Е стига вече на изгорените пръсти вземете една спагета ,запалете я и така ще си имате по дълго средство за запалване на неудобните свещи.За да не се похабяват само спагетите веднага след като постигнете целта си със запалването на свещта ви съветвам да я изгасите и оставите настрани за следващият път :)
Всеки обича кафе ,но никой не го обича горещо ,това е лесен трик как бързо и лесно ще охладите вашата любима напитка . Изсипете кафе в формички за лед и си направете ледени кубчета , с който да си разхлаждате кафето ,но не и да го разреждате . Същите кубчета можете да използвате и към млякото си
А това е специално за родителите . Няма нищо по ужасно от петното от сладолед по чисто новата дрешка на отрочето ви ( а и да не е нова дрешката ). Е с помощта на формичките за кексчета тези петна ще отидат в историята .Така не само дрешките ще са чисти ,но и ръцете .

Е това е за сега продължението очаквайте утре :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар